Att spela ut korten

Det finns förstås olika anledningar till varför man springer. Därför finns det också olika saker som man är beredd att försaka och en hög olika saker att göra för att kunna springa snabbare, längre eller snyggare.

Ibland, när förberedelserna av olika anledningar inte går som man vill, finns det därför anledning att titta på metoder och åtgärder som man kan behöva ta till för att man överhuvudtaget ska nå upp till sitt iallafall kortsiktiga mål. Dessa åtgärder kan till exempel vara dessa:

Äta rätt
Om man börjat träna just för att slippa ändra sina matvanor så tar det förstås emot att fundera på detta. Den direkta påverkan på formen och kapaciteten är också lite tveksam. Dock är det förstås så att en viktminskning med några kg gör att man slipper släpa runt på just dessa kilon. Det bör helt enkelt gå åt mindre energi när man springer.

Träningsprogram
Om man egentligen bara vill springa, så känns det inte helt rätt att följa någon sorts program för det. Att det har effekt är det förstås inga tvivel om, men jag känner mig fortfarande lite tveksam.

Ny utrustning
Ett par nya skor kan ju förstås vara bra på flera sätt, inte minst för självförtroendet. En liten effekt på belastningen kan man säkert också mäta upp om man mäter noga. Fast mindre än en månad innan en USA-resa (där skor är ganska mycket billigare) känns det inte riktigt som rätt sak att göra.

Ge upp
Det finns de som säger att det aldrig är för sent att ge upp. De har fel. Iallafall när det gäller undertecknad. För mig är det för sent att ge upp när jag ställt mig på startlinjen. Då tar jag mig i mål. Innan dess finns däremot alla chanser att ge upp, men särskilt kul är det inte. Undviks så långt det är möjligt.

För min egen del har jag inte bestämt mig för vad jag kommer att göra av detta. Förmodligen en liten kombination. Men nya skor ska det bli i New York. Tips på bra affärer där mottages tacksamt.