Resultatmål

Den som siktar på att någon gång (eller flera gånger) ge sig ut i världen för att springa något av de stora marathonloppen, i t ex New York, London, Paris eller Berlin, upptäcker snabbt att det i många fall inte bara är att skicka in en anmälan. Iallafall i New York och London finns det lotterier som man får anmäla sig till, för att sedan hoppas på att få en plats i loppet. Detta gäller om man inte är intresserad av att betala för en paketresa från någon arrangör av sådana, då kan man garanteras en plats. Men då kostar det ju oftast lite mer.

Det kan därför vara läge att titta på de sätt som finns att komma förbi lotteriet. Jag tittade på New York Marathons hemsida häromdan för att undersöka möjligheterna till detta. Ett sätt kan vara att planera några år i förväg. Förlorar man i lotteriet tre år i rad är man nämligen garanterad plats det fjärde året (och kommer man med tidigare så kan man se det som en bonus). Lite kortsiktigare kan det dock vara att försöka nå ett av de resultat som ger en garanterad plats i loppet. För marathon är denna kvalificeringstid 2:55 vilket väl får anses som ganska tufft, men den kvalificeringstid som finns för halvmarathon 1:23 verkar inte helt omöjlig, iallafall för undertecknad. Visserligen drygt 10 minuter bättre än mitt hittills enda försök på sträckan, men som sagt ingen omöjlighet.

Ett annat marathonlopp jag funderat på är det i Paris som det verkar mycket lättare att få en plats i, bara man är ute i god tid. Där verkar det bara vara att anmäla sig. Kanske blir det en resa dit redan nästa år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.