Anmälningar Chicago Marathon – uppdatering

I mitt första inlägg om Chicago Marathon skrev jag att det efter en vecka hade kommit in ungefär 16000 anmälningar (varav ca 10 svenskar). Nu när jag tittar efter igen, efter nästan fem veckor, har siffran stigit till ungefär 28000, och av dessa är ungefär 40 svenskar. Minst en fördubbling i svensktätheten från förra året då 15 svenskar fanns med i resultatlistan.

När jag tittar på amerikanska löparforum antas det där att det kommer att bli fullt (45000) ganska snart efter det att dragningen i anmälningslotteriet till New York Marathon har varit, då ganska många av de som inte får plats där istället söker sig till Chicago.

Själv ser jag inte Chicago som ett andrahands-val. Jag vill förstås springa i NYC någon gång, men det får vänta ett par år. Jag vill ju nämligen vara säker på att få en plats men vill inte köpa en dyr paketresa flera år i förväg, och då återstår alternativet att kvala in på tid. Realistiskt har jag då chansen till det först när jag fyllt 40 då kvaltiderna är mycket lättare (1:30 på halvmaran till exempel).