Det onda knät

Det är halt nu. Riktigt halt.
Då gäller det att ta tillfället i akt när man verkligen har chansen och halka riktigt ordentligt. Det gjorde jag i lördags.

Jag var inte ute och tränade, sprang faktiskt inte ens. Jag var bara på väg ner för backen från huset till brevlådan när det plötsligt blev riktigt halt och jag halkade till. Jag ramlade inte, men i själva pareringen för halkan vred jag till det vänstra knät så det stack till lite. Det gjorde lite ont just då, men inte särskilt länge.
När jag vaknade på söndagen kändes det lite mer, men fortfarande inte så mycket. Jag hade inga problem att följa med på 22-kilometers-rundan med Team Stockholm Marathon på förmiddagen. Men sen började det bli värre. Framåt kvällen gjorde det ganska ont.

Idag, måndag, är det inte sämre än igår men inte heller bättre. Som tur är har jag ingen träning planerad för idag. Men planen är att köra en ungefär likadan vecka som den förra, med Kungsholms-rundor (13km) på tisdag och onsdag, backintervaller på torsdag och en kortare och en lång runda under helgen.
Men om det inte känns bättre i knät imorgon så tror jag att det får bli något annat.

3 thoughts on “Det onda knät”

  1. Hej Jonas!

    Såg ett inlägg av dig på jogg.se angående läkarintyg inför Paris maraton. Jag och två vänner ska springa Nice halvmaraton nu i april, och jag undrade var du fixade läkarintyget, och hur man ska lägga fram det på vårdcentralen. Vi har ringt till två vårdcentraler, men de vi pratat med verkade inte ha så bra koll.

    Tack på förhand!

  2. Jag har förstått att det kan vara väldigt olika beroende på vem man pratar med.
    Jag ringde till min husläkare på den lokala vårdcentralen (Huddinge) och förklarade läget, att jag skulle springa Paris Marathon och att fransk lag krävde att man skulle ha ett läkarintyg. Han tyckte det lät lite märkligt men jag fick en tid hos honom. Där kollade han blodtryck och puls och vi småpratade lite om min allmäna hälsa och sen fick jag godkänt, och ett par dagar senare hämtade jag intyget. Jag hade med mig den mall som fanns på hemsidan och den följde han.
    Kostade den vanliga besöksavgiften + 250 kronor.

Comments are closed.