Schnitzlade banor


Jag skrev ju för några veckor sedan om löparturism på ett annat sätt än att åka någonstans för att springa ett lopp. Inför nästa veckas resa till Wien kom jag att tänka på en sak jag såg när jag var där för ett par år sedan, uppmärkta rundor.
Jag upptäckte det när jag såg en skylt med en karta på en parkeringsplats där ett par förslag till löprundor i området var inritade, och dessutom var dessa rundor utmärkta med märken utefter vägen. När jag sedan gick in på den sajt som stod som avsändare av skylten, runningcheckpoint.at, såg jag att det fanns ett tjugotal sådana områden med uppmärkta rundor, bara i Wien.

Idén är ju ungefär densamma när folk delar med sig av sina rundor via kartverktygen på sajter som jogg.se, men det är ju helt nätbaserat medan det i det österrikiska initiativet är lite mer verklighetsbaserat både med kartor och utmärkning.

Finns det något som liknar detta i Sverige?
Och om inte, varför inte?

One thought on “Schnitzlade banor”

Comments are closed.