Comeback

Valloxen runt var det första längre lopp jag sprang. 16 km runt sjön Valloxen i Knivsta, som jag sprang första gången 1986 och sedan fyra gånger till fram till 1992 när jag sprang loppet senast. Sedan dess har loppet hunnit byta både arrangör (från L-100 if till det lokala gymmet Form) och håll (då sprang man motsols men nu springer man medsols), men loppet finns kvar och är fortfarande ett bra lopp att springa.
Och idag var det dags för mig att göra comeback.

Varmt, soligt och blåsigt summerar förutsättningarna ganska bra, och som alltid i Knivsta betyder blåst motvind oavsett var man befinner sig och åt vilket håll man är på väg. Lite jobbigt på sina ställen alltså, och med en lätt kuperad bana på det var det ganska tungt att springa fort idag. Men det gick ganska bra.
1:07:31 sprang jag i mål på, vilket ger en kilometertid på 4:13 och en trettonde plats. Med tanke på att jag har ganska många långpass i benen de senaste veckorna och inte direkt hade laddat inför det här loppet så är jag nöjd.
Dessutom ser det bra ut inför försöket att gå under 1:30 på halvmaran i september. Samma tempo där skulle ge drygt 1:28 där och det känns inte alls omöjligt.

Nu gäller det bara att få benen pigga till morgondagens sista långpass med TSM.

2 thoughts on “Comeback”

  1. Bra fart där i ett terränglopp!!?

    Det där ger säkert sub90 på Stockholm halvmarathon om det är den du siktar på.

  2. Nja, terränglopp var det inte riktigt. Ungefär 2/3 på asfalt och 1/3 grusväg är det, men på grusvägen är det ganska kuperat.

    Men att det ger sub90 på Stockholm Halvmarathon är jag med på. Jag missade den gränsen med 12 sekunder förra året men jag känner mig snabbare i år så det bör gå.

Comments are closed.