Pulsmätare till iPod/Nike+ släppt


Bland oss som använder Apples och Nikes Nike+-system för att mäta och hålla koll på vår träning har den överlägset mest efterfrågade funktionen varit en pulsmätare att koppla till systemet. Det har ryktats om att en sådan ska ha varit på gång i flera år, och i höstas dök det tillochmed upp en referens till en pulsmätare i instruktionsboken till den senaste ipod-versionen. Men inget mer. Knappt ens ett litet nytt rykte. Och det i en värld, apple-världen, där i princip allt försnack innan en produkt finns att köpa bygger på rykten.

Något märkligt, kan tyckas. För det har ju inte saknats saker att skvallra om.
I april-numret av tidningen Aktiv Träning kunde man läsa att Polar skulle tillverka denna pulsmätare, och att den skulle släppas senare under våren.
I Apple-världen: Tystnad.
I mitten/slutet av april dök det upp en Nike-representant på ett Nike-forum och berättade att pulsmätaren var på gång och skulle släppas 1 juni, men att han/hon inte kunde ge några fler detaljer
I Apple-världen: Inte ett ord.
I början av maj skriver jag på Sveriges största mac-forum om det ovanstående.
I Apple-världen: Efter ett par dagar plockas informationen upp av de stora mac-ryktessajterna, men ingen ny information läggs till.
Slutet av maj/Början av juni: I ett par blogginlägg på runnersworld.se postas det detaljer om pulsmätaren, och det sägs att den ska komma snart i USA men till hösten i Sverige.
I Apple-världen: Dödstyst.
Någon gång under helgen (6-7 juni): Pulsmätaren läggs upp i Nikes nätbutik.
I Apple-världen: Ännu ingen reaktion.

Det går väl knappast att tolka på något annat sätt än att kontaktytorna mellan löparvärlden och ryktes-världen runt Apple är ytterst små.

Hur bra själva produkten återstår förstås också att se. Någon recension eller test har ännu inte dykt upp.