Dollarfrossa

Så här ett par veckor före avresa så håller man, om man är som jag, lite extra koll på dollar-kursen. Några ören hit eller dit spelar förstås inte så stor roll, en dollar som är 10 öre billigare kan göra att 30-dollars-biffen på restaurangen kostar 216 kronor ($1 = 7,2) istället för 219 ($1 = 7,3) och det är ju inte så mycket att bråka om, men till min stora förvåning är rörelserna nu inte bara åt “rätt” håll utan även större än några ören. Den senaste månaden har dollarkursen sjunkit mer än 50 öre och då börjar det ju faktiskt göra lite skillnad. Inte bara priset på ovan nämnda biff har sjunkit med minst 15 kronor, utan ett par löparskor (som redan innan är bra mycket billigare i USA än i Sverige) har blivit ungefär en femtiolapp billigare. Köper man en iPod så har den bara på skillnaden i dollarkurs blivit 75 kronor billigare, och om man som jag hade tänkt göra köper en iPad därborta så har det priset sjunkit med 250-300 kronor.

Men nu är det ju förstås två veckor kvar tills planet lyfter, och mycket kan förstås hända på den tiden. Kan dollarkursen sjunka snabbt så kan den lika lätt stiga snabbt. Men just nu ser det ganska bra ut.

2 thoughts on “Dollarfrossa”

  1. Jag kollar också på dollarkursen med spänning och förväntan inför New York City Marathon. Eftersom jag ska betala boendet vid ankomst kan det komma att handla om åtskilliga hundralappar. Skulle kursen krypa ner till 6 kronor som våren 2008 blir det kanske två par nya skor på JackRabbit Sports.

  2. 6 kronor vore nåt. Men jag tror inte att den sjunker så mycket mer nu, max ett par 10-öringar. Men man vet ju aldrig, och det kan ju lika gärna gå åt andra hållet.

Comments are closed.