Två veckor kvar


Idag är det två veckor kvar till Chicago Marathon. Det betyder flera saker.
Dels att jag idag har sprungit det sista långpasset, drygt 26 km i (förhoppningsvis) mara-tempo strax under 5 minuter/km. Det betyder också att det är en bra idé att hålla koll på vilka träningskläder man använder, så att rätt strumpor, byxor och tröjor verkligen blir tvättade innan avresan.
Men det betyder också att vädersajternas tvåveckors-rapporter börjar närma sig tävlingsdagen. Prognosen hinner förstås ändras minst 14 gånger under de 14 dagar som är kvar, men det är inte särskilt viktigt. Det roliga är ju att man hinner se vädret förändras från perfekt till katastrof och sedan tillbaka till perfekt innan det slutligen stannar någonstans mittemellan. Just nu säger accuweather.com 7-13 grader och sol, dvs nästan perfekt, men eftersom prognosen för dagarna innan har topptemperaturer på drygt 20 grader så är väl risken att det rör sig åt det hållet. Men 20 grader och höstsol är ju inte så dumt det heller. Men framåt slutet på veckan har säkert den där solen bytts ut mot ett rejält regnmoln.